Bokutgivning

 

Vi vill arbeta tillsammans

Eftersom vi ska arbeta så tätt tillsammans är det viktigt att vi trivs ihop. Det är också viktigt att du som författare förstår att ingen säljer dina böcker bättre än du själv och för att vårt samarbete ska bli så bra som möjligt så är ditt engagemang en förutsättning.

 

Vi bedömer alla manus som kommer in och bestämmer därefter om vi vill ge ut boken eller inte. Det är alltså inte alla som skickar in sina böcker som får dem utgivna, utan bara de böcker vi tror på och som vi tror kan lyfta och "få vingar" att flyga, de som uppfyller våra kvalitetskrav.

 

Om du vill ge ut din bok helt på egen på hand så kan vi förstås hjälpa till även med detta och hjälpa till med de delar du vill ha hjälp med, från tryckning, redigering, korrektur och formgivning till vad det än kan vara.

 

Hur går det till?

På Lumenos säljer författarna själva sina böcker, men får ett förlag i ryggen och hjälp med alla bestyr ett bokförlag har. Detta betyder också att du som författare får hela vinsten själv. Förlaget ser till att din bok har de bästa möjliga förutsättningar för att hitta ut till läsarna. Den finns på Adlibris, Bokus, CDON m.fl. och är tillgänglig för alla bokhandlare i Sverige genom säljplatsen Bokinfo (tidigare bokrondellen). Den finns förstås också på Lumenos egen hemsida med länk till Adlibris. För att göra den ännu mer tillgänglig finns den även på Förlagssystem, som är Sveriges största bokdistributör med egen webbshop som många återförsäljare beställer från. Dessutom skickas alla Lumenos böcker till Bibliotekstjänst för katalogisering och möjlighet till recension, vilket gör den tillgänglig för landets alla bibliotek och kan beställas av dessa. Utöver detta finns det inga gränser för hur författaren själv kan göra sin bok känd och förlaget ger gärna tips och råd om sätt att nå ut till potentiella läsare.

Tillval om man önskar: Om man vill finns det också möjligheter för hjälp till marknadsföring. Vi kan skräddarsy ett proffsigt produktblad som används i kontakten med återförsäljare eller andra målgrupper för din bok. Vi gör då också en demo av utvalda delar av din bok som också hjälper dig att skapa intresse, samt gör ett mejlutskick till fler än 50 bokhandlar (eller vad du önskar) i Sverige med produktbladet, demon och omslagsbild på din bok. Ännu ett tillval kan vara att vi gör upp en särskilt anpassad marknadsföringsplan tillsammans för din bok, allt för att ge både författaren och boken största möjliga strålkraft.

 

Nedan kan du läsa önskemål om hur ett manus ska se ut som kommer in till Lumenos. Vi tar emot alla sorters manus, från barnböcker, bilderböcker, diktböcker och romaner. Vad vi inte ger ut är ockult litteratur och skräck. Själva namnet Lumenos står för den strålkraft en stjärna har och vi vill ge ut böcker som lyser i mörkret och ger hopp och glädje. Vi tror både att du som författare och din bok har kraften att stråla.

 

Om vi tror på dig och ditt manus hör vi av oss och ger dig ett erbjudande som du sedan får ta ställning till. I detta erbjudande ingår ett kostnadsförslag som vi tillsammans kan diskutera, baserat på storleken på upplagan, format, hårdband eller mjukband osv. Förlaget ger råd om vad som passar bäst för just din bok. I  erbjudandet ingår även formgivning av omslag och inlaga, tryckning, redaktörsarbetet, korrektur, utskick av pliktexemplar osv. en viss marknadsföring (se ovan) och lagerhållning av en mindre del av böckerna, fakturering av kunder etc. Du får ett ISBN:nummer av oss och är alltså utgiven av Lumenos Förlag.

 

Har du några som helst frågor om detta är du välkommen att höra av dig till Christin (adress och telefonnummer,samt mejl nedan).

 

Skicka in manus

Det går bra att skicka in manus både via e-mail och per post, men tänk på att använda 12 pt och minst 1.5 radavstånd.

Berätta lite om dig själv och ge en kort synopsis av ditt manus (behövs ej om det är en bilderbok). Beskriv gärna målgrupp och om du har någon särskild tanke med ditt manus.

 

Skicka till: Lumenos Förlag/ att: Christin S. Salander

                Lisasandsgatan 3

                667 30 Forshaga

 

e-mail: info@lumenos.se

Ring gärna om du har frågor eller tankar på: 073-5937134