bli en av våra författare!

bokutgivning på lumenos

När din bok blir antagen av Lumenos lägger vi ner hjärta och själ för att din bok ska bli så bra som möjligt. Din bok gås igenom grundligt av en redaktör i samarbete med dig, den korrekturläses, blir grafiskt formgiven och får en avancerad designsättning. Vi lyssnar på dina önskemål och jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål: en bok som lyser!

Obeservera dock att inte alla böcker blir antagna, utan vi väljer noga de böcker som vi vill jobba med. Om det skulle hända att vi av något skäl inte kan anta din bok så finns ändå möjligheten att ta del av våra tjänster om du vill ge ut din bok själv, eller om du bara önskar hjälp med någon del av produktionen. Vi ger dig alltid en offert att ta ställning till och svarar på alla dina frågor.

utgivning på lumenos

Utgivning på Lumenos innebär att författaren betalar själva produktionskostnaden för boken, vad den kostar att göra, men får sedan hela försäljningen. Detta kallas hybridutgivning. Du får en offert att ta ställning till, skräddarsydd efter just dina önskemål, och vi tänker alltid kostnadseffektivt, eftersom vi vet hur livet funkar. Vi har alltid det bästa för din bok och för dig som författare i tanken och går gärna en extra mil för att ni ska lysa. Det är vår passion. I utgivning ingår alla steg nedan, och ett antal till.

loading...

om du vill ge ut boken själv

Vi kan hjälpa till med alla delar av en utgivning, från att ta fram ISBN-nummer till att formge boken eller förmedla kontakten med en illustratör för omslag eller bilder i en bilderbok. Vi kan hjälpa dig att skapa en tryckfärdig fil och trycka boken. Oavsett vad du vill ha hjälp med så har vi redskapen du behöver eller kontakten för att hjälpa dig. Behöver du en korrekturläsning eller en redaktör eller formgivning så kan vi ge dig professionell hjälp. Berätta vad du önskar så kan vi hitta en lösning tillsammans.

skapa ett omslag

Omslaget på en bok är oerhört viktigt. Här ska läsaren genast få en känsla för vilken sorts bok det är, vad den handlar om, samtidigt som den ska vara intresseväckande. Vi hjälper dig att skapa ett säljande omslag som hjälper dina läsare att välja just din bok. Priset kan variera beroende på ambitionsnivå, men ett enkelt omslag ligger normalt på 2 500 kr. Vid mer avancerad design utgår offert.

E-böcker

För hybridutgivning kan vi även lägga till en e-bokskonvertering som läggs upp på Elib för köp av exempelvis Adlibris och bibliotek, Nextory och Bokus Play. Kostnad: 3 800 kr.

en egen redaktör

En redaktör tar sig an ditt manus och nu börjar arbetet med att finslipa din text tills den gnistrar. Detta betyder minst två genomgångar av ditt manus innan korrektur, när du blir guidad av en proffesionell redaktör som även är lyhörd för dina tankar kring ditt manus.

Kostnad: 35 kr/ sida
(ingår en extra genomgång efter din bearbetning utifrån redaktörens synpunkter)
Grundavgift: 1500 kr
För bilderbok utgår en enhetskostnad: 2000 kr
 

korrektur

Även korrektur är viktigt för bokens helhetsbild! I vår hybridutgivning ingår givetvis detta även här.

Kostnad vid egenutgivning:
20 kr / sida
 

sättning

När boken är färdigskriven och redigerad skapar vi en tryckfärdig fil. Här sätter vi bokens inlaga och gör en stilsäker design utifrån bokens omslag, där vi också tar med bokens särtecken och känsla, självklart i samråd med författaren.

Kostnad för traditionell sättning (enkla romaner):
ca 15 kr/ sida

För mer avancerad sättning (bilderböcker, faktaböcker samt romaner med bilder, mer design etc): 20-40 kr/ sida

Bildhantering: 75 kr/ bild
(Vi ser till att bilden har rätt format, färg och gör justeringar om det behövs.)

Mer exakta priser fås efter genomgång av projektet.

 

illustratör

Behöver du en illustratör för en bilderbok, barnbok, faktabok eller något annat projekt, så har vi goda kontakter med många illustratörer. Här är vårt arbete att vara kontaktförmedlare och kostnaden varierar mellan olika illustratörer och uppdragets omfattning.

Tryck

Behöver du hjälp med att hitta ett tryckeri och ha kontakten med tryckeriet? Vi har goda kontakter med många tryckerier i bland annat Lettland och Polen som både gör fantastiska böcker, men också ger mycket bra priser. Kostnad varierar efter projekt och du får en offert.

marknadsföring

Självklart är det inte bara viktigt att ha en vacker och kvalitativ bok, utan också minst lika viktigt med marknadsföring. Vi kan hjälpa dig med en mängd olika saker. För ett produktblad som du kan använda för insäljning mot bokhandel, skolor etc (skräddarsydd för dina behov), samt en demo av din bok och mejlutskick till valda bokhandlar etc. är kostnaden 3 750 kr (inkl. moms).
Vi kan också utforma en marknadsplan tillsammans när vi ger dig bästa möjliga grund att stå på för att nå ut med din bok.
Grundpris: 3 500 kr (inkl. moms).

distribution

För hybridutgivning ingår alltid vår egen distribution från hemsida, Adlibris, bokhandel, Förlagssystem med kommission etc. Önskar du en större heltäckande distribution som möjliggör ett skarpare läge kan vi erbjuda distribution via Förlagssystem BAS. Kostnad för detta är 350 kr/ månaden som utbetalas i förskott sex månader i taget, samt en grundkostnad á 1500 kr.

ljudböcker

Vill du ge ut en ljudbok ? Vi kan hjälpa dig hela vägen med produktion och distribution. Kostnad 350 kr/ tusen ord och en grundavgift på 4000 kr.

Din bok blir då upplagd via Publit och Elib. Den finns då tillänglig hos alla ljudbokstjänster (Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus play) och på biblioteken etc.
 

proffstjänster

Vi har kontakter inom de flesta branscher, från illustratör, lektör, redaktör, marknadsföring, tryck etc. och kan hjälpa dig utifrån dina önskemål. Hör av dig så kan vi skräddarsy din bokdröm.

google1b09567314d08045.html