Bokpaket – Greta

De tre böckerna om Greta som har Downs syndrom. Tre ovärderliga böcker att använda till hjälp att berätta om vad Downs syndrom innebär, både för föräldrar, syskon och skolpersonal, samt det vetgiriga barnet.

 

Greta börjar skolan

Det är en spännande dag för Greta idag. Hon ska äntligen börja i skolan! Hennes storasyster Anna tycker också det ska bli spännande, men lite nervöst också, för hur ska det gå när kompisarna upptäcker att Greta är lite annorlunda?

Med i boken finns också ett antal exempel på illustrerat teckenspråk som är spännande för läsaren och visar på hur Anna och Greta pratar med varandra. Sist i boken finns också hela sången Bä bä vita lamm på teckenspråk.

 

Greta går på kalas

Greta är eld och lågor, för hon har blivit bjuden på kalas! Då får man klä sig i sin finaste klänning, äta tårta och så finns det paket! Men vad händer egentligen på kalaset? Vart tar Greta vägen?

 

Greta får ett syskon

Gretas mamma är tjock. Jättetjock! Det ser nästan ut som att magen ska sprängas när som helst. Eller som att hon har en fotboll, nej, badboll, under tröjan. Mamma säger att Greta ska få ett syskon, att det bor en bebis inne i magen. Men Greta förstår inte riktigt. En bebis? Inne i magen?

Det är väldigt spännande att få ett litet syskon, men det är inte bara roligt när bebisen äntligen kommer. Varför har inte mamma lika mycket tid med henne? Och varför skriker bebisen så mycket? När blir det roligt att få ett syskon?

 

Författare: Jeanette Toivonen
Illustratör: Anna Avellan

Rekommenderad läsålder: 6-9 år

Pris: 349 kr