Bokpaket – Prickiga katten

Tre böcker om Pricken och Lucille som reser runt i världen.

 

Prickiga katten på äventyr i Paris

När husse och matte reser bort och lämnar Pricken ensam hemma är han först ledsen. Men sedan bestämmer han sig för att om de kan ut och resa, så kan han det också. Resmålet blir Paris och nu börjar en äventyrlig resa.
Först har han en mängd saker att lära sig om hur det fungerar när man ska iväg på resa, som hur man checkar in, vad en gate är, att man behöver ett pass och en massa annat. Men till slut är Pricken framme i Paris.
Där träffar han den trevliga flickkatten Lucille som tar med honom till sin familj som bor under Triumfbågen. Lucille och hennes familj jobbar som cykelartister på det stora nöjesfältet i närheten. Allt är härligt, tills den dag de är på utflykt till Eiffeltornet och det fasansfulla händer: Pricken försvinner …

Pricken och Lucille på äventyr i Stockholm

”Pricken! Jag är här nu! Du har ju lovat mig att vi ska åka till Stockholm, så att jag får se din huvudstad.”
Pricken reste sig och stirrade med stora ögon.
”Lucille!”
Sedan hoppade han ner för trapporna och kramade henne allt vad han kunde.

När husse och matte reser bort blir Pricken ensam, men inte så länge, eftersom Lucille dyker upp. Snart är de mitt uppe i ett både spännande och roligt äventyr i Stockholm. Redan när de anländer till staden träffar de på en hovkatt och får bo på slottet. De får se många saker, inte minst Slottskyrkan där man kan gifta sig, vilket väcker många tankar. De får också vara med hovkatterna när de fångar råttor på natten, men då blir det nästan lite för spännande …

 

Pricken och Lucille på äventyr i Bryssel

När Lucille fyller år får hon en speciell present av Pricken, nämligen en resa till Bryssel!

Det blir ett spännande äventyr när de två katterna ger sig av på sin resa. När de är framme blir de mötta av hunden Max som bor i staden och som är Prickens vän. Hunden har mycket att visa dem och verkar väldigt snäll, men kan de lita på honom?

Pricken och Lucille njuter för fullt av allt de ser och är med om, och de lär sig mycket om den intressanta staden, men allt blir ännu mer spännande när de hamnar mitt i ett mysterium. Den kända statyn av den kissande pojken Manneken Pis blir stulen! Självklart ser både Pricken och Lucille det som sitt särskilda uppdrag att hitta tjuvarna och rädda Manneken.

Men det visar sig snart att det finns mer bakom stölden än de kan ana. Vem har stulit statyn, och varför?

Författare: Inga-Lill Ahlstrand
Illustratör: Alexander Lusth och Lovisa Bengtsson

Rekommenderad läsålder: 6-9 år

Pris: 379 kr