Fanny Olsson

Fanny Olsson är multijournalist och jobbar främst inom tv-produktion. 
Hon är en kreativ själ som älskar spännande utmaningar.

”Jag har ända sedan jag var liten drömt om att skriva en barnbok, i varje dagbok jag hade, och alla bucklists jag gjorde så stod det överst varje gång ’jag drömmer om att skiva en barnbok’. Nu blev drömmen sann. Jag har också alltid velat skriva en bok med någon form av betydelse/mening. Där både barnet och den vuxna får en igenkänningsfaktor och vad passade inte bättre än just mobilen.
En kul kuriosa är att jag skrev boken från början till slut en tråkig novemberkväll när sambon satte på en dålig film. Jag satt i soffan bredvid med penna och papper och boken tog form direkt. Efter tre timmar var manuset klart. Där och då kände jag att det här var helt rätt och det var just den här bokens budskap jag ville nå ut med. Känns otroligt häftigt.

Maya är en karaktär som är inspirerad av min systers yngsta dotter. Hon älskade gå i tigerdräkt oavsett vart vi skulle. Till och med på fest skulle tigerdräken vara på. Därför blev det ett självklart val att karaktären fick ha det också. Min syrras dotter frågade mig jämt när vi lekte varför jag skulle ha mobilen med mig hel tiden. Något som fick mig att tänka till, när hon ständigt sökte efter uppmärksamhet.

Min nästa dröm är att göra en uppföljare till boken Maya och pappas dumma mobil.”

Fanny är född 1994 och kommer från Vetlanda.

Böcker utgivna på Lumenos Förlag

Maya och pappas dumma mobil