Greta går på kalas

Greta går på kalas – En bok om Downs syndrom

Greta är eld och lågor, för hon har blivit bjuden på kalas! Då får man klä sig i sin finaste klänning, äta tårta och så finns det paket! Kanske är det extra spännande för Greta. Hon har nämligen något som heter Downs syndrom. Men vad händer egentligen på kalaset? Vart tar Greta vägen?

Följ med Greta på kalas och lär dig mer om Downs syndrom – och teckenspråk!

En ovärderlig bok att använda till hjälp att berätta om vad Downs syndrom innebär, både för föräldrar, syskon och skolpersonal, samt det vetgiriga barnet. Det är också en fin berättelse om att gå på sitt första kalas.

I den här varma boken möter vi Greta, som har Downs syndrom. Greta går i en vanlig skola och i boken Greta börjar skolan fick vi följa henne när hon började skolan, lära oss mer om vad det innebär att ha Downs syndrom, om svårigheter, hjälpmedel och hur det fungerar. Det får vi veta även i denna bok, där Greta har blivit bjuden på sitt första kalas, till en flicka som går i hennes klass.

Det här är en viktig bok som ger enkel faktainformation om vad det innebär att ha Downs syndrom och förklarar på ett lättfattligt och fint sätt. Med i boken finns också ett antal exempel på illustrerat teckenspråk som är spännande för läsaren.

 

Författare: Jeanette Toivonen
Illustratör: Anna Avellan
Inbunden, 29 sidor
ISBN: 978-91-87855-56-6

Rekommenderad läsålder: 6-9 år

Pris: 139 kr

Fler böcker i samma serie:

Greta börjar skolan
Greta får ett syskon