Humle

En berättelse om en liten men livsviktig figur

Visste du att det finns många olika sorters humlor, som till exempel stormhattshumla och jordsnylthumla? Visste du att humlor bara sticks om de måste försvara sig? Och att de är jätteviktiga för att vi ska få frukt och grönsaker att äta? Eller att humlor tycker särskilt mycket om blå blommor? Detta och mycket mer får du lära dig i den här boken om jordhumlan Humle och hans äventyr.

Det här är en bok för alla vetgiriga barn som vill lära sig mer om en av våra viktigaste små varelser: humlan! En folkkär insekt som vi ofta ändå inte vet så mycket om, men som är så viktig i naturen för att vi ska fortsätta att kunna äta frukt, bär och grönsaker.

Boken berättar en spännande berättelse om den lilla humlan Humles äventyr, men ger oss också små faktarutor om humlans värld där barnet kan få lära sig intressanta saker.
I slutet finns mera information för den som vill få veta ännu mer. Detta tillsammans med Lotta Myrefelts pricksäkra och charmiga illustrationer gör den här bilderboken till en både rolig och viktig bok som passar barn i de yngre åldrarna.

Författare: Catharina Brandt
Illustratör: Lotta Myrefelt
Inbunden, 170 x 230 mm, 28 sidor
ISBN: 978-91-87855-46-7

Rekommenderad läsålder: 3-6 år

Pris: 129 kr

Fler böcker i samma serie:

Biet Bibbi