Isaac Fryxelius

Isaac Fryxelius är en riktig mångsysslare. Han har alltid tecknat och målat, men när han fick sitt första barn kände han sig tvungen att fatta ett beslut: antingen fick måleriet hamna på hyllan, eller så skulle han satsa mer på det. Det blev det senare, vilket vi får vara glada för.

Hans bröder startade ett brädspelföretag, FryxGames, som Isaac anslöt sig till. Där arbetar han med illustration och design. Deras mest kända spel är Terraforming Mars.

Sedan kom han på att han ville bygga en liggcykel. Han lärde sig svetsa och har sedan dess byggt ett antal liggcyklar.

”Drivkraften i mitt skapande är att få förverkliga eller visualisera det som jag grunnar på, något som fyller ett behov eller gestaltar mitt perspektiv. Jag älskar både det simplistiska, stilistiska, och det realistiska, och det är roligt att gömma saker som andra kan upptäcka. Jag trodde att jag skulle fastna i oljemåleriet, men inser att olika medier fyller olika behov, och därför ägnar jag mig gärna åt akvarell, olja, blyerts, digitalt måleri och grafisk formgivning av loggor mm, foto, bygga liggcyklar och möbler, och numera också att skriva.”

Isaac är född 1983 och bor i Karlstad.
Draken som fångade en prinsessa är hans kliv in i barnboksvärlden.

Böcker utgivna på Lumenos Förlag

Draken som fångade en prinsessa