Mumlande Humlan

 

Myran Tyra är en speciell liten myra som gärna vill ha ordning omkring sig, men samtidigt inte kan prata riktigt rent. En dag kommer det sig att spindeln Collen ramlar ner på hennes tak. Collen har en svårighet som han inte riktigt kan få kläm på: han klarar nämligen inte höga höjder.
När de står där och språkar kommer flugan Smyga, som är rädd för att flyga, förbi. Smyga har ett svar på deras problem. De ska besöka den mäktiga Mumlande Humlan som ska ha svar på allt. Nu börjar en mycket besynnerlig resa och längs vägen blir de fler och fler. För det är många som inte är som andra och behöver svar på om där finns någon hjälp att få, eller om de alls behöver någon …

”Jo”, fortsatte flugan Smyga, ”om du är rädd för sådant som ingen kan förklara, ängslig eller om det känns konstigt bara, då kan Mumlande Humlan lyssna och förstå, han lägger ihop ett och ett så det blir två. Det är bra på alla sätt, så att gå till honom är nog rätt.”

Följ med på en annorlunda resa med olika kryp genom skogen och se om du kan få några svar av den märkliga Mumlande Humlan!

Författare: Catarina & Sven-Åke Wahlström
Illustratör: Annika Wiklund
Inbunden, 220 x 260 mm, 40 sidor
ISBN: 978-91-87855-55-9

Rekommenderad läsålder: 3-6 år

Pris: 179 kr