Stora snigelpaketet

Fem böcker om pappa Snigel och småsniglarna på äventyr.

Pappa Snigel på Biläventyr

Pappa Snigel har köpt en ny bil och nu vill han och familjen förstås åka på en tur.
Sagt och gjort! Bilen packas med snigelbarn, fru och matsäck och så beger de sig iväg på äventyr. Men när Pappa Snigel är med så blir saker och ting ofta inte riktigt som det är tänkt. Och det är mycket som kan gå fel på en bil. Då är det tur att Pappa Snigel har så rådiga barn!

 

Pappa Snigel på seglaräventyr

Pappa Snigel vill lära sina snigelbarn att segla. En dag åker han in till stan och köper en segelbåt och nu är det dags! Fast Pappa Snigel vill gärna visa hur man gör och det går kanske inte alltid som han tänkt.
Så kommer dimman … det är tur att Pappa Snigel har så rådiga barn. Men vad hittar Pappa Snigel i huset han kommer till på den lilla ön? Är det en skatt?

 

Pappa Snigel på skidäventyr

Nu är det dags för hela familjen Snigel att resa på ett riktigt skidäventyr! Men hur ska det gå för pappa Snigel? Hur ska han klara utmaningar som att åka lift och vilken pist han ska välja, för att inte tala om att hitta rätt buss och komma på flyget?

 

Småsniglarna lär sig räkna

Alla småsniglarna hälsar på morfar och mormor Snigel i det stora gula huset på landet vid havet. Då händer det alltid spännande och roliga saker!
− Om ni vill kan jag lära er lite om siffror, säger morfar Snigel.
Alla småsniglarna nickar ivrigt, för det är alltid roligt när morfar Snigel ska lära ut något. Snart är äventyret i full gång!

 

Småsniglarna lär sig bokstäver på upptäcktsfärd i naturen

Det bästa småsniglarna vet är att gå på upptäcktsfärd med mormor och morfar Snigel! Den här gången åker de till Söderåsens nationalpark för att upptäcka smått och stort i naturen. Men inte nog med det, för det är ett perfekt tillfälle att få lära sig bokstäver också. Ojojoj, vad mycket spännande det går att hitta i naturen. Men hur ser man skillnad på en bok och en ek? Och vilken bokstav börjar de med? Och hoppsan, vart tog hundarna LillTuss och VovVov vägen nu då?

 

Författare: Elisabeth Hansson Illustratör: Ulrica Daleroth Rekommenderad läsålder 3-6 år Pris: 559 kr