Særún Hrafnkelsdóttir Norén

Særún Hrafnkelsdóttir Norén växte upp på en hästgård som även fungerade som en teaterhögskola och där flera stora uppsättningar ägde rum. Hennes uppväxt var präglad av frihet och hon tillbringade mycket tid med djuren och i sin egen fantasivärld. Det var inom konsten, genom teckning och måleri, hon fann sin fristad. Hon kunde fastna i timmar med att klippa, klistra och måla.

Med sina rötter på Island har hon alltid, ända sedan hon var liten, fascinerats av naturen och de isländska sagorna om myter och väsen. Hon bär en speciell förkärlek för barnböcker där text och bild ges möjligheten att gestaltas friare. Att ge liv åt karaktärer och berättelser som väcker fantasin hos unga läsare är något hon älskar. Hennes illustrationer strävar särskilt efter att skapa en magisk och engagerande upplevelse, som hjälper barn att utforska och upptäcka världen omkring dem.

”Jag strävar ständigt efter att utvecklas och utforska nya tekniker och idéer. Min dedikation ligger i att utmana gränserna för mitt hantverk.”

För närvarande arbetar Særún som fotograf, grafisk formgivare och illustratör. Genom sitt arbete vill hon fortsätta att utforska och expandera sitt konstnärliga uttryck.

 

Böcker utgivna på Lumenos Förlag

Mönster : spåren vi följer (omslagsbild och design)